prima pagină
statutul asociaţiei
rapoarte de activitate

campanii
proiecte
2%
parteneri
ştiri, articole de presă

galerie foto
 

 

 

 

 

Pentru informaţii, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de e-mail office @transylvanian-adventures.com

Online Users   

 
 

Raport de activitate pentru anul 2008, raport parţial pentru anul 2009
Asociaţia de Turism Eco Alpin Club Harghita

Pe baza experienţei acumulate în perioada 2004-2007, perioadă în care asociaţia a funcţionat fără a avea personalitate juridică, precum şi în urma cooptării în organizaţie a unor persoane cu pregătire profesională specifică ( biolog, geograf, inginer silvic, etc.), în data de 22 aprilie 2008 Adunarea Generală a luat decizia înscrierii asociaţiei ca persoană juridică. Au fost elaborate Actul Constitutiv şi Statutul asociaţiei.

În data de 14.03.2008 Ministerul Justiţiei, Direcţia pentru Servicii Juridice Conexe a  eliberat Dovada disponibilităţii denumirii numărul 60633/14.03.2008. Prin cererea înregistrată sub nr. 2174/258 la data de 05.08.2008 am solicitat înscrierea asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Certificatul de înscriere a persoanelor juridice fără scop patrimonial a fost eliberat în data de 03.10.2008, iar Certificatul de Înregistrare Fiscală seria A Nr. 0158578 a fost eliberat în data de 22.10.2008.

În paralel cu derularea procedurilor de obţinere a personalităţii juridice, Asociaţia de Turism Eco Alpin Club Harghita a continuat activităţile ecologice şi turistice începute în anii precedenţi.

În luna mai am derulat o acţiune de ecologizare şi de educaţie ecologică cu elevii Şcolii Generale „Jókai Mór” din Băile Tuşnad în împrejurimile oraşului. În luna iunie am organizat o excursie cu temă ecologică cu elevii Grupului Şcolar „Sövér Elek” din Joseni în perimetrul Munţilor Hăşmaş şi Cheile Bicazului.

În decursul lunilor septembrie-octombrie, în parteneriat cu personalul de pază al Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, am organizat acţiuni de documentare privind situaţia gestionării deşeurilor în zona Trei Fântâni – Bicăjel, parte integrantă a Parcului Naţional.

În decursul anului 2008 au fost organizate ture montane cu participarea membrilor asociaţiei în Munţii Ceahlău, Bucegi, Hăşmaş, Apuseni.

2009. Între 12-14 februarie a fost organizată o tură de schi-alpinism în Munţii Calimani. În perioada martie-august au fost derulate ture montane şi excursii în Cheile Turzii, la Vulcanii Noroioşi de lângă Buzău, în Clisura Dunării, în Cheile Nerei şi la Cascada Beuşnica, respectiv în Munţii Făgăraşului.

Pe plan ecologic, în perioada 23-24 aprilie 2009 am participat la acţiunea de igienizare şi de colectare a deşeurilor de pe râul Olt, organizată de către Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde. Asociaţia noastră a acţionat în zona Miercurea Ciuc-Jigodin, reuşind să strângă şi să transporte până la punctele de ridicare aproximativ 30 metri cubi de deşeuri. Alături de membrii organizaţiei noastre, la această acţiune am reuşit să atragem şi elevi şi tineri localnici. 

În perioada aprilie-mai 2009 am continuat acţiunea de monitorizare a situaţiei deşeurilor în zona Trei Fântâni – Bicăjel. Cu această ocazie a fost reactualizată baza de date foto şi video, urmând ca acestea să fie utilizate ca punct de pornire în demararea proiectului ’’Managementul deşeurilor în zona Trei Fântâni, reabilitarea ecologică şi protejarea biodiversităţii in Cheile Bicăjelului, din cadrul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş’’.

În data de 16 mai 2009, împreună cu conducerea şi personalul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, am organizat o acţiune de inventariere a situaţiei din teren şi stabililirea în comun a strategiei de rezolvare a problemelor constatate. Tot cu această ocazie, în cadrul unei excursii pe teme ecologice organizate pentru elevii Grupului Şcolar „Sövér Elek” din Joseni, am strâns aproximativ 4 metri cubi de deşeuri de la zona de confluenţă a pârâului Bicăjel cu râul Bicaz.

În perioada mai-iunie 2009 am organizat mai multe acţiuni comune cu Organizaţia Salvamont „Dancuras” Gheorgheni, în vederea inventarierii zonelor deosebit de accidentate din cadrul Cheilor Bicăjelului, unde în cadrul acţiunii de reabilitare ecologică va fi necesară intervenţia alpiniştilor utilitari.

În perioada iunie-septembrie 2009, în parteneriat cu Asociaţia Green Transylvania din Cluj Napoca am participat la campania de conştientizare şi educaţie ecologică intitulată „Cumpărătorul ecoconştient”.

În august am demarat acţiunea de reabilitare ecologică şi turistică a traseelor turistice din împrejurimile oraşului Băile Tuşnad.

 

Pál István – preşedinte
Asociaţia de Turism Eco Alpin Club Harghita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
.:: copyright © 2004 -2009.  All rights reserved ::.